Firemní kultura: Jiní mají All Hands, my máme All Hearts

18. 09. 2024
4 min čtení

Sdílet:

V jiných firmách pořádají "All Hands", my máme "All Hearts". Tento název přesně vystihuje náš přístup nejen k práci, ale i k tomu, jak budujeme naši firemní kulturu. All Hearts není jen formální setkání, ale příležitost se sejít, sdílet radost, nápady a energii. Tentokrát bylo naše All Hearts výjimečné, protože jsme oslavili rebranding na Nekorporát a vstoupili tak do nové kapitoly. Bylo to nejen o oslavách, ale i o reflektování, kam směřujeme a jak chceme dál budovat silnou a soudržnou firemní kulturu.

Den začíná

Na samém začátku nás přivítal náš admirál Zdeněk, který poděkoval každému z nás za naše úsilí. Řekl, že vše, co se teď děje – včetně našeho úspěšného rebrandingu na Nekorporát – je zásluhou nás všech. Zdůraznil, jak jsme jako tým silní a jak moc si cení toho, co jsme společně dosáhli. Tento moment nám dodal pocit hrdosti a připravil nás na den plný oslav a inspirace.

Fakt zajímavý přihovor

Káva od Franty

Den začal skvěle, když nás Franta po příchodu přivítal speciálně připravenou kávou. Přinesl si kompletní vybavení, kvalitní zrna, a okolím se linula vůně čerstvé kávy. Každý dostal svůj šálek energie, který nám všem pomohl připravit se na den plný oslav a aktivit. Právě tyto malé momenty, kdy někdo pro tým připraví něco navíc, vytvářejí přátelskou atmosféru a posilují vzájemné vztahy.

Jak dělat správneho baristu

Gulášová mise

Počasí nám přálo a nálada byla perfektní. Na oběd nás čekala specialita od Kuby, který se toho ujal s nadšením. Kuba připravil tři verze guláše – klasický s masem, vegetariánský a veganský. Tím se postaral o to, že si každý přišel na své a nikdo nezůstal hladový. Jeho příprava začala už večer předem, kdy vařil polévku až do dvou do rána. Hned brzy ráno pak začal znovu a rozpaloval kotel. Skalní fanoušci, v čele se Zdeňkem, Luckou a Dášou, mezitím připravovali všechny potřebné ingredience, od cibule až po koření.

Kuba a Lucie

Křest šampaňským

Oslava nemohla proběhnout bez tradičního křtu šampaňským. Zdeněk a Tomáš se ujali role kmotrů a jejich nadšení bylo zjevné – šampaňské létalo vzduchem a Zdeněk si tuto chvíli očividně užíval – co myslíte? A tak jsme symbolicky zahájili naši novou éru jako Nekorporát.

Kluci střílejí šampus

Zelený dort? Modrý dort!

A co by to bylo za oslavu bez dortu? Dort nám dorazil omylem v zeleno-modré barvě, což sice neodpovídalo naší Nekorporátní modré, ale chuťově byl naprosto vynikající! Alespoň pro náš blog jsme ho tedy přemalovali na modro.

Mimochodem, kdo pozná ty dvě marcipánové postavičky na dortu?

Kdo pozná tyto dvě postavy?

Velký papír, malé odlepování

Po dortu jsme se pustili do další klíčové části All Hearts – reflexe. Tato část je vždy důležitá, protože nám dává prostor se společně zamyslet nad tím, co jsme dokázali, jak si vedeme a kam směřujeme. Tento otevřený formát nám umožňuje sdílet zpětnou vazbu a návrhy na zlepšení v neformální a přátelské atmosféře.

Žádné nudné prezentace, žádné PowerPointy – pouze velký papír s nejdůležitějšími body, který jsme si pro tuto příležitost připravili. I když se nám ten papír sem tam odlepil, o to nešlo. Důležité bylo, že jsme otevřeně sdíleli naše postřehy, co funguje a co nefunguje, a společně hledali řešení, jak čelit budoucím výzvám.

Během této diskuze jsme s Frantou, Kubou a Majkem probrali co se nám povedlo, co ne, a co je pro nás důležité jak krátkodobě, tak dlouhodobě. Tato neformální zpětná vazba je základním stavebním kamenem naší firemní kultury, která podporuje otevřenost a spolupráci.

Žádné nudné prezentace

Proč All Hearts?

All Hearts pro nás není jen o práci. Je to prostor, kde se setkáváme jako tým a připomínáme si, proč děláme to, co děláme, a zároveň posilujeme naši firemní kulturu. Tentokrát jsme oslavili nejen úspěchy, ale i náš nový začátek jako Nekorporát. Nové výzvy i příležitosti nás čekají za každým rohem, ale právě díky tomu, že se setkáváme pravidelně, víme, že nás čeká skvělá budoucnost.

Naše firemní kultura je postavena na důvěře, otevřenosti a spolupráci, a All Hearts je jenom jedním z mnoha příležitostí, kde tyto hodnoty upevňujeme. S každým setkáním rosteme jako tým, a to je to, co nás činí silnými.

Přihlaste se k odběru a zůstaňte s Nekorporát v kontaktu